cantut cassà

Aquest divendres 18 de novembre comença la sisena edició del Festival Càntut a Cassà de la Selva, amb Alba Careta, Anna Ferrer, Joana Dark i El Pony Pisador, entre d’altres. Fins al diumenge 20 de novembre, el festival comptarà amb 25 propostes entre concerts, xerrades, exposicions, tallers i moments per cantar en comunitat. Les entrades per als espectacles que en requereixen es poden adquirir a www.cantut.cat

El festival començarà el divendres 18 de novembre, amb un acte d’inauguració amb la participació de la cantant i trompetista Alba Careta, que oferirà un tastet de la nova producció del Càntut, basada en les cançons de bressol, acompanyada del seu germà i reconegut guitarrista, Santi Careta (Pati de Can Trinxeria, 1/4 de 7 de la tarda). A continuació, s’inauguraran les exposicions 100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i Càntut al bressol, a Can Trinxeria. Aquesta darrera, mostra el treball realitzat en la iniciativa Càntut a les escoles: cacem i cantem cançons, centrada en les cançons de bressol, en què alumnes dels centres educatius del municipi han recollit cançons de bressol del seu àmbit familiar. Més tard es podrà veure l’actuació d’Anna Ferrer (Sala del Centre Recreatiu, 3/4 de 8 del vespre). L’artista menorquina oferirà Parenòstic, un espectacle cru i sofisticat en el qual posa en equilibri els seus dos universos: tradició i creació. Una altra proposta per al primer dia de festival és la de Joana Dark, amb un espectacle que reflexiona sobre les arrels rurals dels nostres costums actuals des d’una visió femenina (Pati de Can Trinxeria, 9 del vespre). Per tancar la nit, es durà a terme el primer Càntut a taula de la sisena edició, amb El Pony Pisador (Bar del Centre Recreatiu, 10 de la nit, entrades exhaurides), en una actuació en què el grup no oferirà el seu format habitual de concert, sinó un repertori especialment ideat per a l’ocasió. 

Fins al diumenge, el festival esdevindrà una trobada que reivindica unes cançons que formen part de la cultura dels Països Catalans, a més de proporcionar diverses ocasions per cantar col·lectivament. Deu de les propostes que s’hi podran veure són activitats úniques o ideades especialment per al Càntut i cal destacar la implicació en el festival d’11 entitats, col·lectius i persones vinculades a Cassà de la Selva, una de les claus de l’èxit del projecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*