la sardana “Calonge i Sant Antoni”,

La Cobla Sant Jordi i La Principal del Llobregat estrenaran al festival F’ESTIU la sardana “Calonge i Sant Antoni”, de Marc Timón

El castell de Calonge serà l’escenari aquest dijous de l’estrena de la primera sardana que porta el nom del municipi. Aquesta sardana d’estrena vol ser un himne i és la primera composició que porta el nom del municipi des que l’any 2017 Calonge va passar a anomenar-se oficialment Calonge i Sant Antoni. Aquesta nova sardana ha estat composada per Marc Timón músic, compositor i director d’orquestra. Compositor polifacètic escriu música simfònica, coral, de cambra, així com jazz, bandes sonores per cinema i documentals, musicals, pop-rock, música electrònica i per a videojocs i música per a cobla. El concert de la Cobla Sant Jordi i La Principal del Llobregat també es vol afegir al comiat de Joan Manuel Serrat dels escenaris. En aquest sentit, durant el concert s’interpretarà “Serrat en cobla”, una composició de Jordi Molina que és una glossa amb temes del noi del Poble Sec.

El festival de música F’ESTIU encara així el seu segon cap de setmana de programació amb una oferta variada que també portarà al castell de Calonge Albert Guinovart i Vicens Prats, i Maria del Mar Bonet i la Big Band Begues. Així, dijous les protagonistes seran les sardanes, i divendres 19 d’agost els concerts continuaran amb la música clàssica, amb Albert Guinovart i Vicens Prats, que es trobaran al patí d’Armes del Castell per reviure el concert del 15 d’agost de 1998, un dels més recordats dels Festivals de Música de Calonge. La simbiosi musical del palamosí Vicens Prats, primer flautista solista de l’Orquestra de Paris des de 1991, amb la vitalitat i força interpretativa d’Albert Guinovart al piano van aconseguir una nit plena de bones sensacions que de ben segur es tornarà a repetir. Vicens Prats i Albert Guinovart ens oferiran un repertori basat en obres del mateix Guinovart, Franz Schubert i Claude Debussy.

Finalment, Maria del Mar Bonet i Big Band Begues posaran el punt i final al F’ESTIU 2022 amb un concert molt especial i exclusiu. Després de cinc dècades de carrera, Maria del Mar Bonet arriba a Calonge amb un projecte que té arrels profundes i que es poden resumir en una sola cançó: Jim, estrenada el 1979, homenatge a Billie Holiday. La cantant mallorquina també ha cultivat en el seu repertori música de George Gershwin i altres estàndards del jazz, i ara ens proposa un recital molt especial, al capdavant de la Big Band Begues, per interpretar –en arranjaments de Toni Cuenca– un repertori que fon el Mediterrani amb el jazz i el swing de vella escola. Un repertori que inclou, és clar, Jim, però també Lover Man, el Blues en sol de Guillem d’Efak, cançons dels germans Gershwin adaptades al català (Abraça’m –Embraceable You– i En algun lloc del meu cor –Someone To Watch Over Me–) i un homenatge a un dels grans de la música popular mallorquina: Bonet de San Pedro. Una nit, doncs, plena de swing i emocions.

El festival de música F’ESTIU està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, sota la direcció artística del periodista Francesc Sànchez Carcassés i amb el suport de la Diputació de Girona, Programa.cat, Generalitat de Catalunya i Protecció Civil de Calonge i Sant Antoni. Tots els concerts es faran a les 22 h, i les entrades es poden comprar online a https://reserves.calongeisantantoni.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*