El Terracotta Museu col·labora amb la celebració dels quaranta anys de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà amb una exposició dedicada al vessant de ceramista del fotògraf local Emili Casas Masbernat (1879 – 1951). El seu fons documental es conserva a l’ACBE arran de la donació realitzada pel fill de l’artista, Enric Casas Coll, al Departament de Cultura de la Generalitat el 1983, esdevenint en un dels pilars fundacionals del nou equipament.

Tot i que la seva carrera professional es va centrar en la fotografia, Emili Casas no va deixar mai d’ocupar el seu temps amb altres activitats artístiques com el dibuix, la pintura, el cartellisme publicitari i l’escultura ceràmica. Les seves peces solien estar exposades a l’aparador del seu estudi, un espai que renovava contínuament,  i que finalment també comercialitzava.

Aquesta exposició mostra una selecció de les escultures ceràmiques que es troben en dipòsit al Terracotta Museu per la seva conservació i difusió, i que són fruit de la mateixa donació. Els seus temes preferits eren el retrat, generalment busts inspirats en personatges populars o animals, així com els temes de caràcter social, el treball o la vida quotidiana. “Emili Casas. La ceràmica del fotògraf” romandrà oberta durant tot l’any a l’Espai “El Forn”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*