Sant Antoni es prepara per vestir-se de festa major del 28 d’agost a l’1 de setembre. Aquest any, com ja va passar amb la Festa Major d’estiu de Calonge celebrada el mes de juliol, es fa amb unes circumstàncies diferents. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni aposta per no aturar la cultura, fent-ho compatible amb el compliment de les mesures de seguretat i de distància necessàries per vetllar per la salut de la ciutadania i contenir la transmissió de la pandèmia. En aquesta edició d’enguany, a causa de la COVID-19, no es programen activitats com el Correfoc. Hi haurà, d’altra banda, més d’una desena d’activitats. La major part d’aquestes activitats es concentraran al paratge del Collet, un espai ampli, idíl·lic i amable.

El primer acte serà demà, a les 18:30h, al passeig de Sant Antoni (alçada de l’Espigó de l’Amistat). Es tracta del ja clàssic concurs de pintura sobre l’asfalt. Per aquest esdeveniment, cal fer una inscripció prèvia a l’oficina de Turisme de Sant Antoni o trucant al 972 66 17 14. A partir de les 21h, començarà la primera de les “Nits al Collet per Festa Major“. Hi haurà taules, Food Trucks i concerts. De fet, el primer d’aquests es farà a les 22:30h, a càrrec de The Best Of (grup encapçalat per Miquel Abras). A les 00h, actuarà Misip Band i, a les 00:30h, el grup local Trinomi de Barrets.

Pel dissabte 29 d’agost, a les 18h, hi haurà l’espectacle infantil “Madame Roulotte“, que fa la Companyia La Bleda. Serà a la plaça de la Llibertat, i caldrà recollir entrada prèvia a l’oficina de Turisme de Sant Antoni. Una hora més tard, es farà la cercavila itinerant de música tradicional a càrrec del grup “In troba veritas”, pel passeig de Sant Antoni. A les 19h, s’obriran les portes del Collet. Hi actuarà l’Orquestra Di-versiones en dos passis (un a les 19:30h i, l’altra, a les 23:30h).

En relació al diumenge 30 d’agost, hi haurà dos concerts que farà l’Orquestra Maravella, també al paratge del Collet. Actuaran a les 19 i a les 22h.

Finalment, el darrer dia de la festivitat serà el dimarts 1 de setembre, amb el repic de campanes a les 11:45h i l’inici de l’ofici solemne en honor de Sant Llop a les 12h. Com a darrer acte, Port Bo farà un concert al Collet a les 22h.

És important destacar que tots els actes que es faran al paratge del Collet requereixen que els assistents tinguin entrada prèvia, que es recull a les oficines de Cultura de Calonge i de Turisme de Sant Antoni. L’aforament serà limitat, seguint la normativa vigent. El màxim d’entrades per persona és 4. Les taules seran de 2 i 6 persones.

Entre les mesures de seguretat previstes, cal destacar que l’ús de mascaretes serà obligatori, es posarà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents, s’habilitarà un circuit d’entrada i un de sortida i es faran tasques de desinfecció entre activitat i activitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*