Aquesta setmana ha estat típica de la canícula, amb màximes caloroses i sobretot mínimes que han estat altes generant una important sensació de xafogor, especialment a les zones litorals. I és que les màximes han oscil·lat entre els 30 i els 35 graus segons els indrets, i les mínimes han estat tropicals a la costa, molt xafogoses, superant els 20-21 graus. En canvi a l’interior s’han quedat més contingudes, amb registres entre els 14 i els 19 graus. Han estat unes jornades amb sol, amb pocs intervals de núvols.

 

Però aquest cap de setmana el temps canviarà radicalment, els núvols procedents del nord-oest guanyaran força des de dijous al vespre i ja deixaran el cel completament cobert el divendres i el dissabte i es començarien a retirar el diumenge al migdia.

 

Aquest front amb aire fred del nord provocarà una pertorbació important, que deixarà pluges molt abundants, amb avisos per intensitat i acumulació de pluja especialment a les zones interiors i no tant a la costa, tot i que plourà pràcticament arreu, tindrem tempestes i calamarsa, atenció!

 

Dissabte doncs serà un dia més típic de la tardor que de l’estiu, amb una davallada de les temperatures molt important, d’entre 10 a 15 graus respecte a dijous passat segons la localització, farà fresca! Plourà intensament, deixant fins a 30 l/m2 en poca estona.

 

I el diumenge el temps començaria a millorar lentament, s’obriran clarianes i les pluges es retiraran, sense descartar algun ruixat de tarda encara rebel, les temperatures continuaran baixes, molt còmodes per ser finals d’agost.

 

La mar estarà remoguda mar endins, la tempesta generarà onades de fins a 2,5 metres. La temperatura de l’aigua serà de 26 graus. El vent serà de tramuntana i bufarà amb força durant el temporal, superant els 30 km/h.

 

Durant la setmana vinent les temperatures s’aniran recuperant lentament dia a dia, pujant dels 19 als 27 graus de màxima, i les mínimes es quedaran entre els 12 i els 14 graus, pràcticament recuperarem les temperatures estivals a finals de setmana, tot i aquests dies haurem tingut els valors més baixos d’aquest estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*