El festival de teatre FITAG arriba a les vint edicions. I ho fa amb la més especial, condicionada pels protocols i les mesures de prevenció que marquen les autoritats sanitàries per la COVID-19. Ahir dimarts 25, a un escenari inèdit com les escales de la Catedral, l’espectacle inaugural Theresienstadt va arrencar el FITAG 2020, que tindrà lloc a Girona i a diferents municipis de la demarcació fins el dissabte 29 d’agost.   

Unes 300 persones, que van esgotar les entrades immediatament, van assistir a l’obra inaugural, un musical que narra com el teatre ajuda un grup de jueus a evadir-se de l’horror dels camps nazis. L’espectacle estava coordinat per Cràdula Teatre i Cor Preludi, amb actors de més d’una desena de companyies de teatre amateur de les comarques gironines. L’esdeveniment també va ser retransmès en directe per TV Girona, amb l’objectiu que la manca d’aforament no resultés un problema per aquells ciutadans que el volguessin seguir.

Ahir a la nit també va tenir lloc la representació de Siempre la misma historia de la companyia extremenya La Burla Teatro a l’espai FITAG de Nits, al pati de la Casa de Cultura. Una seqüència de tres monòlegs, un cant a la llibertat còmic i grotesc a partir de l’adaptació de textos del dramaturg italià Darío Fo.

Més de 27 companyies passaran pels diversos escenaris del FITAG. Trenta espectacles tindran lloc a Girona, com ara a la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Teatre Municipal i la Sala La Planeta, i a sis municipis gironins, com ara a Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Pere Pescador, Vidreres i Llançà.

Per celebrar les vint edicions del FITAG també s’ha preparat un espectacle als aparadors de botigues de la ciutat de Girona, petites càpsules teatrals sota el nom Girona pren vida. Aparadors d’establiments que del 27 al 29 d’agost, d’11 a 13 h, es convertiran en mini escenaris d’aquesta programació.

Coneixeu la programació de FITAG20.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*