Fira Bolet llagostera

Llagostera celebrarà aquest 12 d’octubre la dissetena edició de la Fira del Bolet.

Tot i que el gruix de les activitats tindrà lloc durant tot el dia 12, la programació s’iniciarà el dia anterior amb el Concurs de Caçar de Bolets (8:00h), el Duet de Showcooking a càrrec dels cuiners Martí Rosàs del Restaurant Ca la Maria i Sergi Ortiz de l’Antic Forn de Cervera, que oferiran una demostració de cuina asiàtica amb productes ecològics i de proximitat (19:30h), el lliurament de premis Bolet 2019 (21h) i el Tastet Gastronòmic del Bolet al Casino Llagosterenc (21:30h).

Fira i mercat del bolet tot el dia al nucli antic

Dissabte 12 d’octubre durant tot el dia, el nucli antic de Llagostera es convertirà en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d’oficis, tallers exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

Un centenar de parades oferiran productes i degustacions pels carrers i places del nucli antic on també s’hi durant a terme diverses activitats.

A diferència d’anys anteriors no hi haurà parades amb animals.

Una de les novetats d’enguany serà la recreació d’un bosc a l’interior de la Sala de Plens que acollirà una exposició de bolets naturals, gràcies a les entitats Llagostera en Flor, el Grup Excursionista Bell-Matí i la Cooperativa Idària.

Campanya gastronòmica

De l’11 d’octubre al 10 de novembre, l’Associació de Restaurants de Llagostera participa a la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet on un total de 9restaurants ofereixen menús amb el Bolet com a principal ingredient.

Els restaurants que hi participen són: Els Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Ca l’Artau, Cal Degollat, la Taverna d’en Pou i Can Bufí. Els preus dels menús oscil·len entre els 25 i els 70 euros.

La Cuina del Bolet s’emmarca i complementa la programació i oferta gastronòmica de la Fira del Bolet.

La Fira del Bolet està organitzada per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats del municipi i l’Associació de Restaurants de Llagostera que, de l’11 d’octubre a l’10 de novembre, oferiran menús dins la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet.

La Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es recolza en la gran tradició boletaire arrelada durant segles en aquestes contrades entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual  per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior. Aquest objectiu s’ha assolit amb els més de 15.000 visitants que cada any visiten la fira.

Podeu consultar la programació des d’aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*