monells visita

El proper divendres 28 de juliol, de 19 a 20 h, el guia Oriol Bassa farà una visita guiada gratuïta, en el marc del cicle de visites Espais Medievals de l’Empordà, per descobrir la història que va crear Monells. Es visitarà la plaça Jaume I, la plaça de l’Oli, la pedra mitgera, l’antic Castell, i l’Esglèsia Sant Genís. Es pot consultar més informació a través d’aquest enllaç i cal fer inscripció prèvia al 629040295 o al correu electrònic naturamaresme@gmail.com.

Monells, ja citat en documents del segle X, va créixer al voltant d’un castell del qual avui no se’n veu cap resta. Tot i això es conserven diversos trams emmurallats i torres: és un dels nuclis urbans de caràcter medieval més ben conservat de Catalunya. Com vivien? Com era aquella societat? I quins vestigis podem veure encara del que fou un dels mercats principals de l’Empordà a l’època medieval?

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*