Monells
Monells

Monells és un poble del Baix Empordà que forma part del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.
Monells, ja citat en documents del s.X, va crèixer al voltant d’un castell, del qual avui no se’n veu cap resta. Tot i això, es conserven bé diversos trams emmurallats i torres del poble. Es creu que el topònim del poble té origen en els molins que devien aprofitar l’aigua del riu que transcórrer pel centre del poble. És precisament aquesta riera, el Rissec, que actualment divideix el poble en els veïnats del castell i de la riera.
A Monells hi trobem el campus agroalimentari, un centre d’investigació format pel Centre de Tecnologia de la Carn i l’Escola de Capacitació Agrària on s’hi imparteix docència des dels cicles formatius de grau mitjà a l’escola de Capacitació Agrària de l’Empordà, dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, fins als estudis universitaris de primer, segon i tercer cicle de la Universitat de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*