L’Ajuntament comença l’última fase d’obres del castell de Calonge

En paral·lel es treballa en la museïtzació per convertir aquest monument en el Centre d’Interpretació de les Gavarres.

Avui s’ha iniciat formalment la tercera fase de les obres de rehabilitació del castell de Calonge. L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i l’empresa adjudicatària de les obres, han signat l’acta de replanteig i d’inici de les obres que han de completar definitivament la rehabilitació de tots els espais del castell de Calonge.

El treballs que ara s’inicien defineixen les obres necessàries perquè la totalitat dels espais del castell de Calonge siguin plenament funcionals i siguin susceptibles d’utilització, d’acord amb les determinacions del Pla Director del castell de Calonge, que determina les condicions de la seva museïtzació.

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, ha explicat que amb aquesta tercera fase “donarem per finalitzades les obres de rehabilitació del castell, que han comportat un esforç important per l’Ajuntament”. Soler afegeix que “en paral·lel ja estem treballant en la museïtzació per convertir aquest monument en el Centre d’Interpretació de les Gavarres, un projecte que està en una fase molt avançada”. Per Soler l’objectiu principal és “que el castell sigui un pol d’atracció de visitants i un revulsiu que contribuirà a la revitalització del centre històric de Calonge”.

Les actuacions que es preveuen inclouen la rehabilitació integral del volum corresponent a les plantes pis de l’antic ajuntament, i de l’espai de sota coberta de l’edifici renaixentista, així com l’adequació del conjunt de torres de l’edifici, per tal de millorar-ne els acabats i permetre’n la seva visita i o utilització. Les obres també contemplen la climatització, amb calefacció, refrigeració i ventilació de la sala del pati d’armes i de la sala major, mentre que a la resta d’espais de l’edifici es defineix un sistema de calefacció per mitjà de radiadors elèctrics a baixa temperatura.

Aquesta última fase d’obres també inclourà la restauració de la façana interior de l’antic Ajuntament que dona al pati d’armes del castell, que actualment està en obra vista, i també es repara el pla de façana que dona a la plaça Major, així com la reforma del pati de la sala de l’antic pati d’armes, que es pavimentarà i es dotarà d’il·luminació.

Les obres també preveuen actuacions de reparació i millora en els espais ja reformats en les dues fases anteriors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*