A pocs dies de l’arribada de la tardor, aquests darrers instants de l’estiu ens han deixat una sensació gairebé de canícula amb temperatures que han estat encara prou altes, doncs hem tingut màximes que s’han mantingut entre els 27 i els 31 graus, i les mínimes han baixat força, dels 18 fins als 12 graus, per fi hem tingut algunes nits de bon dormir amb una mica de fresca a primera hora! No hem tingut precipitacions molt significatives, només algunes gotellades testimonials, de fins a 6 l/m2, amb tempestes elèctriques molt importants amb més de 40.000 llamps detectats a Catalunya. Malgrat els llamps, en general ha estat una setmana dominada pels intervals de núvols prims i estones de Sol ben viu, generant un ambient de pretardor molt agradable.

Però aquest cap de setmana el panorama comença a canviar una mica més seriosament i ja tindrem un ambient més de tardor, el cel estarà força tapat, sobretot el divendres, amb núvols densos, i dissabte i diumenge ja tindrem alguna clariana més, però sense acabar de fer net.

La precipitació se’ns anirà apropant des de l’oest procedent d’una important pertorbació que està dominant la Península Ibèrica i que són encara les restes de l’huracà Danielle, podem tenir pluja divendres a tarda i dissabte.

Dissabte doncs serà una jornada amb cel variable, amb més estones de Sol que divendres, però sense descartar algunes precipitacions a l’interior, sobretot la nit de divendres a dissabte. Tindrem màximes més baixes que dies enrere, 24 de màxima i 14 de mínima.

Diumenge tindrem el mateix rang de temperatures, consolidant aquesta baixada notable de temperatures màximes, i a la nit potser poden aparèixer alguns ruixats. Les mínimes seran fresques, amb 12 graus.

La mar estarà remoguda, doncs tenim diverses zones de tempesta relativament a prop i l’onatge a la platja pot superar el metre i mig, i arribar als 2,5 metres d’alçada en alguns moments, la temperatura de l’aigua serà de 25 graus.

El vent aquest cap de setmana bufarà de nord, nord-est, amb una velocitat de 20 km/h a la costa i de 5-10 km/h a l’interior.

Mentre esperem l’arribada de la tardor astronòmica, divendres dia 23, tindrem una setmana dominada pels núvols però també amb clarianes, amb una davallada de les temperatures màximes, que es quedaran entre els 24 i els 26 graus, les mínimes estaran al voltant dels 12 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*