Coincidint amb 50è aniversari del “Bloody Sunday” del 1972 a Derry (Irlanda del Nord), a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou de Palamós ha organitzat una tertúlia literària sobre el llibre “No diguis res: una història real de violència i memòria a Irlanda del Nord” (Ed. Periscopi), de Patrick Radeen Keefe.

Es tracta d’un assaig periodístic trepidant sobre el conflicte d’Irlanda del Nord. Keefe construeix un relat novel·lat, minuciosament documentat, de 4 dècades de disturbis, atemptats i violència política. Centra el focus en alguns personatges clau, que reconstrueix des del punt de vista més humà, el que posa de manifest les seves contradiccions i, alhora, permet alliberar la complexitat del conflicte que van protagonitzar… i que els va atrapar per sempre més. L’autor es va interessar per aquest tema seguint la pista del cas de la desaparició de la Jean McConville a mans de l’IRA, i amb què obre el llibre.

La tertúlia tindrà lloc el pròxim 5 de febrer a les 19h. Per més informació, es pot enviar un email a biblioteca@palamos.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*