Bernat Banyut de celrà

La setena edició de la Festa del ‘Bernat Banyut’ s’iniciarà dissabte 13 d’octubre a les 18 h amb una cercavila, el ‘correrates’, a la plaça de l’Ateneu, que desfilarà fins a la plaça de l’Església, on tindrà lloc la representació de ‘La vera història del Comte Bernat’.

Aquesta rondalla, inspirada en un personatge que va ser senyor de la Torre Desvern, ens explica com el molt dolent Comte Bernat Verdaguer, foll d’amor, esdevingué mussol banyut, maleït i condemnat a vagar eternament, i a ser caçat any rere any com a símbol de la llibertat del poble.

Es tracta d’una festa d’arrel popular i de caràcter participatiu, que des dels seus inicis ha tingut l’objectiu de construir-se amb la implicació de la gent del poble. Dones, homes, jovent i infants participen en les diferents escenes i activitats de la festa.

Cavallets, capgrossos, percussionistes, dansaires, rondallaires, grallers, cuiners… en complicitat amb diverses entitats del poble com El Cau de la Troca de Celrà, La Massa/Taxeks, Grallers, geganters i capgrossos de Celrà, Pessebre Vivent, Amics de la Torre Desvern i Coordinadora de Festes, amb l’aixopluc de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, fan possible aquesta festa popular.

Enguany, un cop finalitzada la representació, la festa continuarà a la plaça Catalunya amb un sopar popular, seguit del concert del grup Corrandes Són Corrandes, dins el circuit Folc Enderrock.

Per a més informació podeu consultar el web bernatbanyutcelra.blogspot.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*