La formació oferirà les cançons del seu disc “Krewe” al parc de Núria Terés i Bonet. Fins al 23 d’agost, el cicle fomenta la cultura de proximitat i acosta nous públics a la música, a més de reforçar la difusió i el suport als creadors i creadores locals. La iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona (La Marfà – Centre de Creació Musical) i l’Auditori de Girona ofereix una programació musical en parcs, jardins i barris de la ciutat

El cicle de concerts “Notes al parc” comença aquest dimecres 9 de juliol amb l’actuació de Hip Hop Brass Collective, al parc de Núria Terés i Bonet, a les 20 h. Fins al 23 d’agost, la novena edició oferirà dotze propostes, tant de música clàssica com de moderna en diferents espais de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i l’Auditori de Girona que vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, així com reforçar la difusió i el suport als creadors locals i les formacions musicals del territori. “Notes al parc” forma part d’Auditori Obert, el programa social i educatiu de l’Auditori de Girona.

Units per la seva passió pel jazz i el hip-hop, Hip Horns Brass Collective és una brass band formada per músics catalans de generacions diferents que trenca els estereotips d’aquest gènere musical. Amb Krewe, el seu àlbum de debut, el grup fa el seu singular homenatge al jazz de Nova Orleans i s’endinsa en el món del hip-hop, amb influències del gòspel, el funk o l’R&B, sense renunciar al groove de qualitat. El concert d’aquesta banda inaugurarà aquest dimecres 9 de juliol la nova edició de “Notes al parc”, al parc de Núria Terés i Bonet.

“Notes al parc acosta la música als barris i a la gent, fent que la cultura sigui part del dia a dia i no una cosa llunyana. Obrim escenaris i també oportunitats perquè tothom pugui viure la música a prop de casa i en espais compartits. Aquesta és la cultura que volem, una cultura que obre portes i convida a participar”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats Bartrina.

El cicle continuarà amb la violinista vigatana Anna Urpina (12 de juliol, al jardí de l’Àngel), que preestrenarà el seu segon treball Les chants des muses, enregistrat a l’Auditori de Girona i que aquest proper setembre veurà la llum. Al claustre del Monestir de Sant Daniel -escenari del cicle per primera vegada- hi actuaran els professors i professores de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) (16 de juliol). En un entorn privilegiat i recollit es podrà escoltar música de diferents estils i èpoques interpretada per músics, alguns dels quals varen ser membres de la JOCG durant la seva formació acadèmica. Un any més, “Notes al parc” acollirà l’assaig obert de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (18 de juliol, Auditori de Girona), un viatge musical a través dels planetes que el compositor anglès, Gustav Holst, va descriure en forma de suite orquestral. Cal destacar que es comptarà amb l’assistència de diferents nens i nenes dels casals d’estiu de Girona que aniran a escoltar el concert.

El cartell seguirà amb Orchestra Fireluche (18 de juliol, plaça de l’Om), un grup instrumental de la Cellera de Ter que, des de l’any 2002, fa música amb instruments de joguina, curiosos, inversemblants, clàssics i propis de cultures d’arreu del món. També hi actuarà Oriol Marès & Talal Fayad Quartet (23 de juliol, jardins de les Pedreres) que presentaran Estuarium, l’àlbum de debut de la formació que fusiona música àrab, llatina i jazz a través de nou composicions originals. L’últim concert del mes de juliol serà el de Lia Sampai (30 de juliol, terrassa exterior de l’Auditori de Girona). Un Delta fràgil és el seu nou disc, de cançó d’autor mediterrània, amb influències de la jota i la cançó popular de les Terres de l’Ebre.

Els concerts d’agost es duran a terme a la plaça de les Botxes. El primer serà el de Pepe Rivero & Girona Jazz Project Big Band (6 d’agost), els quals han decidit reprendre el camí junts i tornar a l’escenari aquest estiu. Es tracta d’una nova oportunitat per gaudir d’aquesta simbiosi única, en què el jazz es vesteix de ritmes afrocubans, la improvisació es converteix en pura emoció i la música traspassa fronteres per esdevenir universal. També hi actuarà Ensemble La Modesta (9 d’agost), que presentarà Cordes, un disc de música de cambra enregistrat a l’Auditori de Girona; InTactvs (13 d’agost), que oferirà un espectacle que explora les diferents manifestacions de l’amor, el sagrat i el profà, en la música italiana del segle XIV; Rusó Sala (20 d’agost), que presentarà La Figueral, una obra coral per a set veus de dona i percussió, i Curtis Phill Hsu (23 d’agost), un jove pianista nord-americà, nascut l’any 2004 a Alabama, que ha estat el guanyador del 70è Concurs Internacional de Música Maria Canals 2025.

Com ja és habitual, el cicle aposta pel format d’entrada lliure i per una oferta de concerts àmplia, diversa i de qualitat que s’escampa a diferents barris de la ciutat. A aquests escenaris habituals, enguany s’hi incorpora el claustre del monestir de Sant Daniel i es recupera l’espai del jardí de l’Àngel.

Un aparador del treball de creació al territori

La majoria d’artistes de música moderna que participen en aquesta edició de “Notes al parc” formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà – Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l’orquestra resident. El cicle esdevé, així, un aparador del treball de creació realitzat i representa un retorn a la ciutat en forma de concert pel suport rebut.

El cicle “Notes al parc” és organitzat per la Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*