La formació oferirà les cançons del seu nou disc, “Te lo digo cantando”, al parc de Núria Terés i Bonet. Fins al 24 d’agost, el cicle esdevé un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines, amb noms com Nel·lo & Corcoran, Girona Jazz Project Big Band & Marta Garret, Infermi d’Amore, Guillem Gironès & Amat Santacana o Xiaolu Zang, entre d’altres. La iniciativa ofereix una programació musical en parcs, jardins i barris de la ciutat

El cicle de concerts “Notes al Parc” comença aquest dimecres 10 de juliol amb l’actuació de Les Karamba al parc de Núria Terés i Bonet. Fins al 24 d’agost, la vuitena edició oferirà una dotzena de propostes, tant de música clàssica com moderna en diferents espais de la ciutat. Una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona a través de La Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona que vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, així com reforçar la difusió i el suport als creadors i creadores locals i les formacions musicals del territori.

Nascuda l’any 2018, Les Karamba és una formació de sis dones de Veneçuela, Cuba, Catalunya i l’Argentina. Una fusió multicultural que sorgeix de l’empatia de les seves històries de vida, marcades per migracions, herències musicals i maternitats subversives i diverses. Aquest dimecres 10 de juliol seran les encarregades de donar el tret de sortida a la vuitena edició de “Notes al Parc”, amb la presentació del seu nou disc, Te lo digo cantando (2024, Guspira Records). Actuaran al parc de Núria Terés i Bonet a les 20 h (gratuït).

El cicle continuarà durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu de portar la música a l’estiu en escenaris exteriors de la ciutat, descentralitzant així l’oferta musical; apostar per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, i oferir diversitat de gèneres, amb músiques d’estils diferents, acostant-los a tots els públics, fins i tot els que no estan habituats a aquests tipus de propostes. Així mateix, com a retorn a la ciutat en forma de concert pel suport rebut, els i les artistes de músiques modernes que participen en aquesta edició formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà – Centre de Creació Musical, ja sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l’orquestra resident.

12 propostes de clàssica i moderna 

Després del tret de sortida de Les Karamba, el cicle també comptarà amb les propostes de músiques modernes de Nel·lo & Corcoran (13 de juliol, plaça de l’Om), L’Arannà (27 de juliol, terrassa exterior de l’Auditori de Girona), la Girona Jazz Project Big Band amb la cantant portuguesa Marta Garret (31 de juliol, jardins de les Pedreres), La Marta Rius (7 d’agost, plaça de les Botxes) i Socunbohemio (10 d’agost, plaça de les Botxes).

Pel que fa a la clàssica, la programació inclourà els concerts d’Infermi d’Amore (17 de juliol, plaça de les Botxes), InTactvs (14 d’agost, plaça de les Botxes), Guillem Gironès i Amat Santacana (21 d’agost, plaça de les Botxes), la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (19 de juliol, Auditori de Girona), Bärhof Ensemble (24 de juliol, parc del Migdia), i Xiaolu Zang (24 d’agost, plaça de les Botxes).

Tots els concerts són de lliure accés, excepte l’actuació de L’Arannà, que tindrà lloc a la terrassa exterior de l’Auditori de Girona. Un concert que, per motius d’aforament, caldrà reservar prèviament l’entrada amb un dipòsit de 2 euros que es retornarà automàticament en finalitzar l’actuació.
El cicle “Notes al Parc” està organitzat per l’Ajuntament de Girona a través de La Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. Per a més informació i horaris es pot consultar la pàgina web “Notes al Parc”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*