El consistori encarrega la redacció del pla d’usos de l’equipament, que ha de servir per elaborar el projecte executiu de l’obra de les instal·lacions

L’Ajuntament de Girona ha fet el primer pas per definir el nou Mercat del Lleó. Des del consistori es treballa en un procés de remodelació integral de l’equipament amb l’objectiu d’enfortir el seu rol en el teixit comercial i de dinamització econòmica de la ciutat.

Amb aquesta finalitat, s’ha tret a licitació la redacció del pla d’usos del projecte de l’equipament, que serà el document previ per a l’elaboració del projecte executiu d’obra de remodelació i millora de les instal·lacions del mercat.

“L’aposta de l’àrea de Promoció Econòmica pels mercats municipals és estratègica per impulsar el consum local de proximitat, que ofereix una gran qualitat als veïns de la ciutat i als visitants, i impulsa l’economia local que es basa sobretot en el comerç”, ha subratllat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras.

Un dels aspectes més rellevants que s’analitzaran són el nombre de parades que de tenir el mercat i la superfície de cadascuna, així com la possibilitat que tinguin obrador propi o un espai de degustació.

La remodelació de l’espai vol obrir la porta a la possibilitat de tenir un espai d’aula gastronòmica i d’espai de showcooking dins del mercat, a més de poder aprofitar les terrasses superiors de l’equipament per ubicar-hi un espai de lleure i descans i una zona de restauració.

El nou mercat vol donar resposta també a les necessitats dels clients i s’estudiarà instal·lar-hi taquilles normals i refrigerades per recollir o guardar la compra, impulsar la venda en línia o les comandes per telèfon o habilitar-hi un servei de carrets de la compra propis del mercat.

Altres elements que es tindran en compte seran els punts de sortida de fums, d’aigua i d’evacuació de les parades; la localització de les neveres i les cambres de fred; la possibilitat de tenir un sistema de generació i emmagatzematge de gel; les zones de manipulació d’aliments i d’obrador comunes; l’habilitació de diferents zones de neteja i la superfície que han de tenir; el sistema de climatització i ventilació natural de l’espai, o el sistema de generació i consum d’energia.

El document del projecte d’usos del mercat ha d’estar elaborat per un equip multidisciplinari format, com a mínim, per un consultor i un arquitecte. El pressupost base de licitació és de 18.032,97 €, IVA inclòs. Un cop adjudicat i notificat, el pla d’usos s’haurà de lliurar en un termini màxim de dos mesos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*