Es preveu una participació de 500 esportistes, amb una delegació italiana i una representació amb vint atletes provinents d’Irlanda.

Aquest dissabte dia 8 de juny, a partir de les 9.30h, Palafrugell celebrarà la 30ª edició del Míting Internacional d’Atletisme EAP.

Una novetat per aquesta edició és  la recentment remodelada pista d’atletisme, la qual funciona a ple rendiment des de la seva inauguració oficial amb motiu del 28è Encontre de l’Amistat i l’Encontre de Delegacions Territorials celebrats el passat 21 d’octubre de 2023.

Al Míting de dissabte, es preveu una participació d’uns 500 esportistes, majoritàriament catalans, amb atletes convidats de diversos països europeus. Entre els internacionals hi destaca una representació amb una vintena d’atletes d’Irlanda i una delegació italiana.

La prova d’enguany figura al calendari de World Athletics  i de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme en la categoria Internacional 1 i coincidirà amb la disputa del 29è Campionat de Catalunya sub 18, campionat que ja s’havia celebrat a Palafrugell el 2001 i el 2019.

La competició forma part des dels seus orígens del Circuit EAP, abans Europe Athletisme Promotion i actualment Events for Athletics Promotion, degut a que la pretesa traducció a l’anglès de l’associació no va ser autoritzada per la Federació Europea per no crear confusió.

Cal destacar que el circuit acull aquest any 14 mítings en 10 països diferents:

13 de gener    Amsterdam            Països Baixos    pista coberta
20 de gener    Kuldiga            Letònia    pista coberta-Challenger
20’ d’abril    Catània            Itàlia
25 de maig    Annecy            França        Challenger
1 de juny    Budapest            Hongria
1 de juny    Marsa                Malta        Challenger
2 de juny    San Vito al Tagliamento        Itàlia        Challenger
8 de juny    Palafrugell              Espanya    30è Míting Internacional sub 18     míting juvenil
15 de juny    Donnas                        Itàlia        Míting juvenil
16 de juny    Nivelles                     Bèlgica    Challenger
22 de juny    Genève                        Suïssa        Bronze
10 de juliol    Loughborough                Regne Unit    Challenger
17 de juliol    Celle Ligure                    Itàlia        Challenger
31 d’agost    Villa Manin                    Itàlia        perxa al carrer

Durant la celebració del congrés anual a Catània el passat novembre, i a iniciativa de Palafrugell, es va acordar que tots els mítings inclourien com a mínim dues proves de promoció de les categories sub 18 o més joves, per tal de cercar un sector diferenciat, ja que en categoria absoluta hi ha molta competència i molts de nivells, des de la Diamond League, Gold, Silver, Bronze, Challenger, contra els quals no es pot competir sense pressupostos molt importants.

Aleshores Palafrugell va decidir especialitzar-se a partir d’ara en aquestes categories, que són el bressol dels atletes del futur. La categoria sub 18 ja contempla campionats europeus i mundials.

S’ha negociat amb la Federació Espanyola i la Catalana que els atletes que no participin al campionat de Catalunya ho puguin fer fora de concurs en les curses a partir de 800 metres, obstacles, marxa i tots els concursos, amb classificació separada.

Per tal de incentivar la categoria s’ha elaborat una taula de rècords del circuit EAP. La obtenció d’un rècord a Palafrugell tindrà la recompensa d’un obsequi i un diploma.

Podeu veure seguir la competició en directe aquí i els resultats aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*