L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni continua treballant per recuperar les platges afectades pel temporal Nelson que va tenir lloc el darrer cap de setmana de març. Des de divendres 24 de maig, les tasques se centren a la platja de Torre Valentina. Aquesta reparació, que costarà uns 270.000 euros, serà finançada per la Dirección General de la Costa y el Mar. L’objectiu és restaurar l’espai tal com estava abans, recuperant principalment les zones enjardinades a tocar del passeig i també la platja perduda, mitjançant moviments de sorra. Es preveu que aquestes obres durin unes tres setmanes.

Les actuacions al litoral del municipi van començar el dijous 16 de maig a la platja d’Es Monestrí, on durant una setmana es va reconstruir l’estructura del passeig que havia quedat afectada pel temporal, es van reinstaurar serveis i instal·lacions (com passarel·les, accessos i infraestructures) i es va aportar sorra a la platja. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha assumit els costos d’aquestes obres, valorats en uns 120.000 euros.

Cal recordar que el temporal Nelson es va afegir a la forta garbinada de principis de març, desgastant els escocells amb palmeres de la part de Torre Valentina. Com a resultat, cinc arbres van caure i el mar va erosionar la platja gairebé de punta a punta de Sant Antoni.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*