museu pesca palamos

Avui us recomanem visitar al Museu de la Pesca de Palamós, situat a la zona portuària del municipi.

El port de Palamós representa un nucli pesquer de primer ordre a nivell comercial com d’escala per a embarcacions de llarga distància. A més de ser un punt clau en l’exportació dels taps produïts a partir del suro dels alzinars gavarrencs.

Va ser a principis del s. XXI, quan es va inaugurar el Museu de la Pesca, un espai que ha esdevingut únic tant al territori català com a la resta de la Mediterrània. Parlem d’un centre que garanteix la conservació del patrimoni marítim i pesquer de la Costa Brava, on hi ha una llarga tradició fortament arrelada al litoral Mediterrani. A més, des del museu també s’impulsa la recerca en l’àmbit a través de convenis amb Documare i la Càtedra d’Estudis Marítims de la Universitat de Girona.

Durant el recorregut hi trobareu des de la mostra d’objectes de la pesca tradicional, així com espais dedicats al fons marí, que posen el focus en els reptes que ha d’afrontar el sector pesquer amb la cultura de la sostenibilitat i de l’emergència climàtica. També hi ha l’espai del peix; una aula gastronòmica que dona coneixement dels productes del mar tot fent valdre i fent pedagogia especialment d’aquelles espècies poc cotitzades, però amb un alt valor culinari i gastronòmic.

L’horari d’obertura és dissabte de 10.30 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenge de 10.30 a 14 h. A partir de març, els diumenges a la tarda s’obrirà de 16 a 19 h.

No us podeu perdre l’experiència de submergir-vos en un àmbit que té tant de veure amb la Costa Brava que tant coneixem!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*