RUTA DES DE SANT SADURNÍ DE L’HEURA FINS AL MOLÍ D’EN FRIGOLA

L’itinerari del Molí d’en Frigola és una còmoda ruta circular de més de 6 km que transcorre pels estreps de les Gavarres mostrant-nos la transició del paisatge agrícola de plana al paisatge forestal dels primers relleus del massís. També descobrirem l’excepcional curs mitjà del Daró, un dels rius mediterranis que es conserva amb un grau de naturalitat més alt del país. Al llarg del recorregut passarem per diferents punts d’interès com l’església de Sant Joan de Salelles, el propi molí d’en Frigola o el menhir de la Pedra Dreta.

Sortint de Sant Sadurní de l’Heura iniciem aquesta ruta circular, en sentit horari, travessant el mosaic agrícola del pla de Salelles, passant per l’ermita romànica de Sant Joan i per diversos masos interessants. Descendim cap als meandres del Daró endinsant-nos a les Gavarres -en aquest punt el riu fa de límit de l’espai natural protegit- per descobrir el molí d’en Frigola, un dels pocs molins restaurats del s. XVII que hi ha documentats en aquest riu en època medieval. Remuntarem el Daró fins al següent molí, el molí d’en Ribes, i retornarem a Sant Sadurní travessant pinedes i suredes i passant pel menhir de la Pedra Dreta.

Aquesta caminada que permet endinsar-nos als límits de l’Espai Natural Protegit de les Gavarres és apte per a tota mena d’edats degut a la seva baixa dificultat i durada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*