La Fundació Pioneers of Our Time i la Fundació Restaurantes Sostenibles firmen un acord de col·laboració per a potenciar la restauració sostenible
Moment de la signatura del conveni

Entre els primers establiments que s’han sumat a la iniciativa hi ha la Finca Bell-lloc i l’Hostal La Fosca del municipi gavarrenc de Palamós

La Fundació Pioneers of Our Time i la Fundació Restaurantes Sostenibles han firmat un acord de col·laboració que té per objectiu promoure la restauració i l’hostaleria sostenible formant un ecosistema d’empreses conscients i que busquen una transició cap a un futur més responsable.

L’acord s’ha signat aquest divendres, 1 de desembre, en el marc de la 7a edició de la cimera NEXUS Europe que s’ha celebrat a Barcelona i que ha comptat amb 100 convidats internacionals i 11 ponents que han treballat per trobar les fórmules  per arribar a ser societat més regenerativa.

La Fundació Pioneers of Our Time té com a repte la conformació d’un paisatge resilient a la Conca hidrogràfica de La Muga (Alt Empordà) a través de la implementació de nous models d’economia regenerativa. “L’objectiu final és poder demostrar que com a societat, podem viure en harmonia amb la natura”, destaca Stef Van Dongen, president de Pioneers of Our Time.

El president de Pioneers of our Time també ha volgut remarcar que l’acord de col·laboració és un pas endavant per arribar a tots els àmbits i treballar conjuntament per tenir una societat més compromesa amb la sostenibilitat “Els restauradors busquen solucions més sostenibles i que els hi permetin oferir productes i un servei de qualitat sense renunciar a pràctiques compromeses amb el Medi Ambient I la societat”. Per la seva banda, Sergio Gil, president de Restaurantes Sostenibles, considera que la posada en marxa del conveni de col·laboració és positiu per al futur de la restauració i hostaleria. “Som dues entitats compromeses cap a una societat més sostenibles i treballarem conjuntament per a fomentar les pràctiques per a iniciar el canvi d’un dels sectors més interessats a transformar-se”.

Els restauradors que vulguin formar part de la comunitat aportaran una quota de 100€ que es destinarà íntegrament a la regeneració de la Vall de la Muga, a l’Alt Empordà. Les dues entitats els oferiran una sèrie de serveis per ajudar-los a aconseguir la transformació del seu establiment, com un servei d’assessoria, suport a través de la xarxa creada entre les dues entitats i la difusió de les pràctiques sostenibles o una formació a mida centrada en els 3 eixos de la sostenibilitat, entre altres.

8 establiments de Catalunya ja s’han adherit

Un total de 8 establiments ja s’han sumat a la inciativa. Aquests són:  Casa Bonay (Barcelona), Les Filles (Barcelona), Cafè Floh i Liadissimo (Barcelona), Brugarol X i Brugarol Gòtic (Barcelona), Finca Bell-lloc (Palamós)i Hostal La Fosca (Palamós). Amb aquesta iniciativa començarana treballar per a millorar la sostenibilitat dels seus establiments.

The Farm, un projecte de la Fundació Pioneers of Our Time

La Fundació Pioneers of Our Time també ha iniciat el projecte The Farm, que treballa per la recuperació de la terra amb la necessitat de tornar als orígens. La iniciativa es basa en el principi de regeneració de la terra, que consisteix a deixar que es recuperi la vida, des dels microorganismes fins a la infinitat d’animals que viuen sota.

Es tracta d’un producte més limitat però de més qualitat, ja que no s’utilitzen processos mecànics en l’alimentació dels animals ni en el processament dels productes que ofereixen. Amb aquesta iniciativa s’ajuden a cavalls, vedells, rucs i més de 800 gallines.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*