Per tercer any consecutiu, terrissa i gastronomia s’uneixen en les jornades «Terra i Gastronomia», una iniciativa endegada per l’Ajuntament de Quart l’any 2021 que posa en valor la terrissa a través d’un dels seus usos més coneguts: la cuina.

En aquesta edició, que tindrà lloc del 5 al 29 d’octubre, el nou equip de govern de l’Ajuntament de Quart ha volgut donar un gir al projecte. Fins ara, el projecte estava enfocat a la formació per a restauradors professionals, i, enguany, s’ha volgut modificar per apropar aquest tipus de restauració a la ciutadania.

L’alcalde de Quart, Ferran Rodero, ha assenyalat «la rellevància d’apropar a les persones aquest tipus de cuina elaborada en uns atuells tan importants pel municipi de Quart com són els de terrissa» i ha puntualitzat que «l’objectiu del nou equip de govern sempre ha estat el de recuperar la terrissa com a pilar de la nostra identitat i aquesta és la primera de moltes actuacions que durem a terme».

La cuina en terrissa és una tipologia de cuina artesana, saludable, sabrosa i sostenible, però poc emprada actualment. Durant quatre setmanes, tothom qui vulgui podrà redescobrir-la a través de les diverses activitats programades, que giren entorn al Plat Terrisser 2023.

El Plat Terrisser, que canvia cada any, continua centrant-se en una recepta sorgida de l’estudi de la gastronomia històrica de la zona. Aquest 2023 serà una versió de la vedella (o xai) ofegada en xampinyons. El cuiner, i professor de l’Escola d’Hostaleria, Jordi Parés, ha estat l’encarregat de baixar-la al detall.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*