Bé doncs arribarem als darrers dies de 2022 amb molta tranquil·litat meteorològica, una bonança que en alguns moments ens ha recordat més a la primavera que a l’hivern, i tancarem així un any de rècords de calor i sequera, uns dels anys més càlids des de que es tenen registres.

I les darreres jornades hem estat sota els efectes d’un anticicló potent amb altes pressions que ha estabilitzat el temps, amb algunes boires, i ens ha deixat màximes de fins a 26 graus el passat cap de setmana. La resta de dies no ha fet tanta calor, i les màximes han estat entre els 16 i els 23 graus, les mínimes han oscil·lat entre els 0 i els 4 graus i no hem tingut pluges destacables.

I aquest cap de setmana continuarem igual, amb temps estable i cels bàsicament serens, podrem tenir alguns núvols més el divendres i el dissabte, però diumenge ja faria més Sol.

Les precipitacions de moment es queden lluny de nosaltres, atrapades més cap a l’oest i ja cap al centre i nord d’Europa.

Dissabte tindrem un dia en general dominat pel Sol, però podem tenir boires a primera hora i alguns núvols prims. Les màximes arribaran als 18 graus i les mínimes seran de 7 graus. I el diumenge tindrem una jornada amb més Sol, també amb boirines en llocs obacs i màximes una mica més baixes, de 17 graus i mínimes de 7 graus, serà un darrer cap de setmana de 2022 força tranquil i suau.

La mar estarà una mica remoguda en alguns moments, amb onades que poden arribar als 130 cm, i la temperatura de l’aigua serà de 15 graus.

El vent serà feble, de només uns 5 km/h a l’interior, però en algun moment tindrà més potència, sobre tot a la costa, on bufarà de sud oest amb cops de 20 km/h.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquesta dinàmica anticiclònica, amb temperatures suaus, amb 18 de màxima al migdia i 6 graus de mínima, les gelades hivernals de moment es resisteixen, tindrem alguns intervals de núvols més densos a partir de dimarts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*