Llagostera ha celebrat aquest 12 d’octubre la consolidada Fira del Bolet recuperant l’absoluta normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia.

Des de primera hora del matí el municipi s’han omplert de visitants per recórrer els carrers i places del nucli antic on s’hi ha instal·lat un mercat ambientat a principis de segles XX. La Fira del Bolet està organitzada per per l’Ajuntament de Llagostera, amb la col·laboració de bona part de les entitats locals, la Unió de Botiguers i l’Associació de Restaurants.La fira va néixer l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar Llagostera i la comarca del Gironès cap a l’exterior, recolzant-se en la gran tradició boletaire arrelada durant segles entre els massissos de les Gavarres i l’Ardenya.

Per commemorar les 20 edicions de la Fira del Bolet s’ha fet una exposició que rememora la trajectòria d’aquest esdeveniment, que s’ha convertit en una cita consolidada del calendari festiu llagosterenc, alhora que fa un recorregut pels canvis que ha viscut la vila des del canvi de segle. Una mirada al context completa l’exposició, tot fent atenció a la llarga tradició d’usos del bosc i de celebració de mercats i fires de Llagostera, així com a la riquesa gastronòmica en què els bolets hi tenen un paper protagonista.
L’exposició es pot visitar fins al proper 26 de novembre a la sala d’exposicions de Can Roure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*