carbonera forallac
El Consorci de les Gavarres ha estat l’encarregat enguany de fer l’encesa d’honor de La Carbonera de Forallac. Ho ha fet el president de l’ens, Pau Presas, en representació de l’entitat. Amb aquesta acció simbòlica, l’Ajuntament de Forallac ha volgut reconèixer al Consorci «l’eficient tasca que porta a terme des del 1998 en favor de la preservació del patrimoni material i immaterial, i de la posada en valor d’un espai natural que ens defineix identitàriament i continua essent font de recursos, de lleure, de benestar i de qualitat de vida». Aquest és el text que es recull a la placa commemorativa que ha l’alcalde, Josep Sala, ha lliurat a Presas, moments abans que aquest diposités a l’interior de la pila el caliu que dona inici a la cuita, un procés que s’allargarà pràcticament dues setmanes.
La Carbonera torna després de dos anys de forçada suspensió per la pandèmia. Recupera, doncs, el seu format habitual, amb la cuita de carbó com a epicentre d’una festa molt esperada cada any, especialment aquest, al voltant de la qual es genera una intensíssima activitat social i cultural. Com és habitual, l’encesa s’ha fet el dia 12 d’octubre i la cuita s’allargarà fins al dissabte 29. Prèviament, el dissabte 1 es va fer l’empilada de la llenya i el 8 d’octubre es va embalumar. L’activitat se celebra al paratge Lluís Pla, de Sant Climent de Peralta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*