La sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca, acull fins al dia 6 de març, la mostra Tela Marinera, mitjançant la qual es posa en valor elements naturals i culturals del Mediterrani, reflexionant sobre els perills que amenacen aquest mar, per tal de promoure un ús sostenible dels recursos marins i establint un diàleg entre la natura i la moda.

Amb l’extinció o sobreexplotació de certes espècies i habitats, i amb la massificació del turisme, la globalització i la desvinculació del paisatge tant natural com cultural, desapareixen certs oficis i costums, i amb aquests desapareix tota la cultura lligada al mar.

L’exposició “Tela Marinera” aprofundeix en aquells elements de la Mediterrània que estan amenaçats o en risc d’extinció i oblit. La moda forma part de la cultura, i en ella s’hi resumeix el paisatge i l’ofici, tant en l’àmbit del disseny com a nivell de materials de confecció. Perdem diversitat de fauna i flora, perdem diversitat de moda.

Aquesta tendència ve acompanyada amb una pèrdua de la moda artesana, i sobretot amb una substitució dels materials tradicionals, generalment d’origen natural, per materials sintètics que en rentar-se alliberen micropartícules de plàstic que alhora contribueixen a la suma de pressions antropogèniques.

Aquest diàleg entre la natura i la moda és el que s’exposa en aquesta mostra mitjançant el treball conjunt realitzat per la modista, Carlota Rodríguez, i la biòloga, Alba Serrat, guanyadores amb aquesta proposta de la Convocatòria 2022 d’Exposicions Artístiques Temporals del Museu de la Pesca.

L’exposició “Tela Marinera” és oberta al públic al Museu de la Pesca i amb accés gratuït, fins al 6 de març, de dimarts a divendres de 10 a 13:30 h i de 15 a 19 h, i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h, i de 16 a 19 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*