Festival espurnes

Durant més de 13 hores, el parc de l’Estació es convertirà en un aparador cultural on es combinarà música, circ, activitats infantils, tallers i molt més.

A la primera no va poder ser, però si les previsions meteorològiques no es torcen, aquest dissabte, per fi, el festival Espurnespodrà celebrar la seva segona edició. Durant tot el dia el Parc de l’Estació de Llagostera acollirà l’activitat que es va haver d’aplaçar per pluja ara fa un mes, conservant-ne el format i l’imaginari i amb un cartell gairebé idèntic al previst inicialment.

La cita busca enguany reforçar el seu caràcter multidisciplinari i eclèctic, amb una oferta gratuïta i diürna pensada per a tots els públics. En total, seran més de 13 hores de programació i una vintena d’espectacles que inclouran circ, màgia, tallers, activitats infantils i, sobretot, molta música. Una oferta extensa que confirma la voluntat del festival d’esdevenir un aparador on el públic pugui descobrir alguns dels projectes musicals i artístics més interessants, atrevits i sorprenents del moment.

En el terreny musical, hi destaca l’espectacle ‘Lletra i música (poemes i cançons amb amor encara que no siguin d’amor)’ que hi oferiran Els Carbonell. O, el que és el mateix, el teclista de TxarangoSergi Carbonelli el seu pare, l’actor llagosterenc Janot Carbonell. Un espectacle inèdit produït expressament pel festival que farà repàs d’aquells poemes i cançons que han marcat les seves vides. Els dos artistes, a més, s’acompanyaran d’una banda de músics de primera línia i prometen col·laboracions i sorpreses, combinant sobre l’escenari diferents disciplines artístiques.

A banda d’aquest espectacle inèdit, també participaran a la cita noms com l’inconfusible Joan Colomo, que hi presentarà el seu aclamat nou disc ‘L’oferta i la demanda’ (Bcore, 2018); l’aclamat guitarrista Xarim Aresté, també amb nou disc sota el braç -El nus i altres mons (U98, 2019)-; els banyolins Germà Negreen format acústic sota el nom de Ganxet Elèctric, o Les Anxovetes, renovadores de l’havanera i una de les bandes més en forma de les Comarques Gironines.

Completen el cartell, altres noms de llarga trajectòria com l’excantant de Whiskyn’sJoan Masdéuo el qui va ser líder de Bullit,Xavier Calvet; així com algunes de les veus més prometedores de l’escena musical del país: Cesc, Marion Harper, Ninus, Naminai Crossing.

Més enllà de la programació musical, el festival potencia enguany l’activitat paral·lela, amb una àmplia oferta de tallers per a petits i grans. Al matí, l’activitat també inclourà una cercavila gegantera a càrrec de la Colla Gegantera de Llagosterai l’espectacle de màgia itinerant que hi oferirà Eduard Juanola. Al migdia, per la seva banda, hi arribarà la Cia Yldor Llachamb l’espectacle d’acrobàcies en bicicleta ‘Sobre rodes’. De forma paral·lela, al llarg de tota la jornada el públic podrà gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica i una fira d’entitats sense ànim de lucre, que suposarà una altra de les novetats d’enguany.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*