Estem tenint un temps força sorprenent, encara ens queda pràcticament un mes d’hivern astronòmic però realment aquests dies estem tenint una autèntica primavera avançada.

Continuem sota els efectes d’un potent anticicló que, estant entre els 1025 i els 1035 hectopascals, fa que les pluges no es decideixin a arribar, i ja fa pràcticament un mes que no plou amb ganes. Fruit d’aquesta calma, les temperatures màximes s’estan enfilant fins als 24 graus, tenim caloreta primaveral al migdia. Però les mínimes a primera hora són encara fredes, flirtejant amb les glaçades per recordar-nos que l’hivern encara es resisteix a marxar…

I aquest cap de setmana també serà anticiclònic, amb calma i el cel dominat per intervals de núvols, prims, que seran més importants el diumenge, tant divendres com dissabte tindrem moltes més clarianes.

Aquests núvols prims no ens deixarien precipitació, que es queda molt lluny de nosaltres de moment, pluges que s’aniran apropant a Europa procedents de l’atlàntic, i que convé que finalment s’animin a apropar-se a Catalunya.

Dissabte serà un dia amb Sol, però també tindrem alguns núvols que poden deixar el cel més tapat a estones. Les temperatures no seran tan altes com dies enrere però malgrat tot continuaran sent molt suaus, i arribaran als 18-19 graus sense problemes. Les mínimes estaran al voltant dels 2-3 graus.

I el diumenge tot continuarà amb el temps pràcticament idèntic, amb les mateixes màximes i les mínimes una mica més baixes, tindrem més núvols que el dissabte, però seran prims i no passaran d’enteranyinar el cel.

La mar estarà molt més tranquil·la que el cap de setmana passat, quan fins i tot alguns valents es van animar a fer surf amb les grans onades que vam tenir. La temperatura de l’aigua del mar estarà al voltant dels 14 graus.

El vent tindrà component nord, sobre tot a la costa i mar endins, més cap a l’interior el vent bufarà de sud oest i no serà massa intents, els cops màxims seran de 15 km/h.

I per fi sembla que la setmana vinent podem tenir alguns canvis a la vista. Però això ja seria el dijous, quan pot ser que finalment plogui una mica, la resta de dies tindrem intervals de núvols i temperatures que estaran entre els 2 de mínima i els 19 de màxima.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*