Els arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas són els guanyadors del 28è Premi Joan Xirgo, dotat en 5.000 euros que els servirà per completar la història de les Gavarres a l’època ibèrica i romana. 

Amb aquest premi el Consorci de les Gavarres pretén recompensar anualment projectes inèdits que contribueixin al coneixement i a l’estudi dels valors del massís.

Durant l’acte s’ha lliurat també el 22è Premi Cirera d’Arboç que enguany ha estat per Josep Matés, en reconeixement a la seva tasca de divulgació, la posada en valor de l’ofici de terrissaire i la recuperació de la cuita a diversos forns de les Gavarres.

La gala de lliurament dels Premis ha tingut lloc aquest dissabte 24 de novembre, a l’església vella de Sant Mateu de Vall-llobrega, recentment restaurada després de 8 anys d’obres, tal i com ha destacat l’alcalde Rufino Guirado. 

Durant l’acte, l’historiador Lluís Sales ha presentat els resultats del seu treball de recerca, guardonat fa dos anys, dedicat als inicis de la ramaderia comercial a les Gavarres.

Amb el lliurament dels Premis, s’ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del 20 aniversari de la creació del Consorci de les Gavarres, fundat l’any 1998 amb l’objectiu de protegir i gestionar aquest espai d’interès natural.

Joan Cals, catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i un dels primers promotors de la protecció d’aquest espai  i Marta Subirà, Secretària General del Departament de Territori i Sostenibilitat han destacat la importància i necessitat de l’existència del Consorci. 

El aquest mateix sentit, el president del Consorci Fermí Santamaria, ha volgut posar en valor la tasca realitzada durant aquests anys encoratjant a tots els actors públics i privats, a seguir treballant per protegir i potenciar aquest pulmó verd de les comarques gironines.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*