Setmana Santa Girona

La processó del Sant Enterrament i la desfilada dels Manaies tornaran a ser enguany les activitats principals de la Setmana Santa a Girona. La processó tindrà lloc el Divendres Sant –divendres 30 de març-, mentre que els Manaies desfilaran en dos moments: el dimecres 28 de març i el divendres 30, abans i durant la processó.

Com cada any, la processó sortirà a les 21 h des de la Catedral, punt on tornarà aproximadament dues hores després. A partir del migdia del divendres es podran veure els passos que formaran part de la processó en una exposició a la plaça de la mateixa Catedral.

Els Manaies formaran part de la processó i, prèviament, a les 19 h, desfilaran per la ciutat per anar a recollir el pendonista d’honor, que enguany és Carles Falcó Huguet.  El penó es lliurarà el dimecres 28 de març, en una desfilada que sortirà a les 20 h des del castrum de Sant Lluc.

La programació d’actes de Setmana Santa començarà amb el pregó inaugural a càrrec de Josep M. Fonalleras el 22 de març i acabarà amb el concert de la banda La Lira de Vilafamés el dissabte 31 de març, a partir de les 12 h, a la plaça de Salvador Espriu. En cas de pluja, el concert es faria a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura.

La Fira del Ram, els concerts de música sacra a les esglésies del Mercadal i de la Mare de Déu dels Dolors, la benedicció de les palmes, l’Exposanta o l’exposició al castrum de Sant Lluc completen les activitats que es faran a la ciutat del 22 al 31 de març per celebrar la festivitat de la Setmana Santa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*