Calonge festa major holi

El pregó a càrrec del popular humorista Peyu, l’Ensierru d’animals cornuts coincidint amb la festivitat de San Fermín i la inauguració de les exposicions dels artistes Pujolboira i Gómez Ascasco i de l’exposició commemorativa dels 50 anys dels Festivals de Música de Calonge {Interludi} són algunes de les principals novetats que presenta enguany la Festa Major d’Estiu de Calonge, que tindrà lloc del dijous 6 fins al dilluns 10 de juliol.

El tret de sortida de la festa el donarà l’espectacle infantil Cirkruskus el dijous 6 de juliol a la tarda a la Biblioteca Pere Caner, i seguirà a la nit amb un acte que ja forma part de la tradició d’aquesta festa, com és la Perkufarra que organitza l’associació Cargol Treu Farra i que enguany comptarà amb la participació del grup de percussió La Mega Pubilla.

El divendres 7 de juliol s’obrirà també amb una activitat infantil, el concurs de dibuix a la plaça de la Doma, i les activitats seguiran al vespre amb la inauguració de l’exposició fotogràfica que commemora les 50 edicions dels Festivals de Música {Interludi} que organitza el Club Motor Clàssic Calonge. A la nit serà el moment d’escoltar el pregó carregat d’humor que protagonitzarà en Peyu i que promet ser un retrat divertit del poble de Calonge i dels seus veïns. Un cop finalitzat el pregó, i coincidint amb la festa de San Fermín, arriba una altra de les novetats d’aquesta edició, l’Ensierru d’animals cornuts, que proposa un recorregut des de la plaça de la Doma fins a les barraques, acompanyats per la Txaranga Damm-er i on és imprescindible assistir-hi amb camisa o samarreta blanca. Un cop a barraques la nit la protagonitzaran els disc-jockeys Carlos Selecta i Ivanote. La mateixa nit també tindrà lloc el concert d’havaneres Entre dos mars, a càrrec de la soprano Indira Ferrer i del pianista Antoni Mas.

El dissabte 8 de juliol la festa seguirà amb una trobada de puntaires, la tarda de cultura urbana a barraques amb competició d’skate, batalla de gallos i concert de rap i la trobada gegantera, entre d’altres, i a la nit la música seguirà sonant a barraques amb l’Espai J Band i l’Orquestra Di-Versiones.

L’endemà diumenge el tradicional ofici solemne de Festa Major obrirà la jornada, que seguirà amb la inauguració de dues exposicions d’art dels reputats artistes Ramon Pujolboira i Alberto Gómez Ascaso, una bona oportunitat per acostar-se a la pintura del primer i a les escultures del segon. A la tarda la Festa Holi Barraques, l’audició de sardanes a càrrec de la Cobla-Orquestra Costa Brava i el gran concert i ball de Festa Major amb l’Orquestra Costa Brava completaran l’agenda dominical.

La Festa Major d’estiu de Calonge es tancarà el dilluns 10 de juliol, amb la tradicional benedicció de vehicles clàssics, el ball del Casa L’Amistat i l’espectacle infantil Revolució. El punt i final el posarà la botifarrada popular al PAEC, que es clourà amb un castell de focs artificials.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*