La Fira del Tap tindrà lloc del 16 al 18 de juny a Cassà de la Selva i comptarà amb una quarantena d’actes al voltant del suro, la indústria i la gastronomia. Josep Roca, sommelier d’El Celler de Can Roca, serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la Fira amb una xerrada sobre les propietats del tap de suro, el divendres 16 de juny, a les 19 h, a la Sala Centre Recreatiu.

La Fira del Tap és un esdeveniment temàtic, sectorial i amb projecció internacional que celebra la seva primera edició aquest any a Cassà de la Selva. L’objectiu és que durant un cap de setmana es posi de rellevància el món del suro, un producte molt arrelat a la majoria de municipis del voltant de les Gavarres, especialment a Palafrugell i a Cassà de la Selva.

En aquesta primera edició de la Fira del Tap es desenvoluparan activitats al voltant de tres eixos principals: suro, indústria i gastronomia. Un circuit que permet anar des de les Gavarres fins a les taules de qualsevol restaurant o casa del món a través del tap de suro.

La Fira del Tap permetrà viure l’experiència a la sureda, la matèria primera del tap de suro. Entre els actes destacats en aquest àmbit hi ha peles del suro i un tast d’esmorzar de pelador.  Del dijous 15 al dissabte 17 de juny, hi ha programat un curs de pelador de suro per a tots els que es vulguin iniciar en aquest món o ampliar les seves nocions sobre aquest àmbit. Totes aquestes activitats tindran lloc a la finca de Can Vilallonga, al massís de les Gavarres.

Un altre dels objectius de la Fira del Tap és apropar-se a la indústria surera i mostrar l’evolució del món dels tapers d’abans i d’ara. Per això, s’organitzen visites a fàbriques de suro de Cassà i durant tot el cap de setmana hi haurà demostració d’oficis de tapers d’abans.

El tercer pilar de la Fira del Tap és la gastronomia, que es potenciarà a través dels maridatges i les xefles dels vells tapers.

Per a més informació sobre la Fira del Tap podeu consultar el web http://www.firadeltap.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*