Juià
Juià

Juià és un municipi ubicat al nord de les Gavarres que limita al nord amb el poble de Bordils, a l’est amb Sant Martí Vell, a l’oest amb Celrà, i al sud, amb Quart i Girona.

L’origen del poble és el castell de Juià, anomenat “Castrum Julianum” els orígens històrics del qual es troben en la documentació medieval que n’esmenta el castell ja al principi del s XI, dins el comtat de Girona.

El castell de Juià formava part d’un seguit de fortaleses que hi havia a les Gavarres, entre els quals els castells de Palagret, de Celrà i de Barbavella, que pertanyien tots ells al bisbat de Girona. Per les seves característiques el seu origen sembla molt antic (probablement del segle X). Al voltant de les restes del castell s’aprecia el fossat defensiu que l’envoltava.

A Juià també hi trobem l’església Parroquial de Sant Pere, tot i que la construcció original possiblement fora gòtica, és de factura renaixentista del segle XVII i la capella de Sant Joan de l’Erm.

COMPARTIR
Article anteriorLa Bisbal
Article següentGirona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*