Girona
Girona

Girona és la capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona i una de les ciutats més interessants de Catalunya. Està situada al nord-est del país, a 100km de Barcelona i a només 40km de la Costa Brava. Girona limita al nord amb Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter; a l’est, els de Celrà i Juià; al sud-est, amb el de Quart; al sud-oest, amb els de Fornells de la Selva i Vilablareix; i a l’oest amb els de Salt i Sant Gregori. La ciutat de Girona està situada a la confluència dels rius Onyar, Güell,

Galligants i Ter, a una altitud de 70 m, a l’anomenat pla de Girona.
Girona es troba situada en el punt més estret de la ruta històrica que travessa els Pirineus, lloc de pas qualificat alhora de darrer pont vers l’Àfrica i de primer bulevard d’Europa.
La ciutat històrica de Girona permet resseguir més de 2.000 anys d’història a partir de dos recintes fortificats, la Força Vella i l’Eixample Medieval. El primer correspon a la fundació romana i el segon a l’ampliació de les muralles durant els segles XIV i XV. Els monuments hi són abundants i molt notables les riqueses artístiques que conserven. Els llocs d’interès més destacables per visitar a Girona són la Catedral, l’església de Sant Feliu, el monestir de Sant Pere de Galligants, el call jueu, els banys àrabs, el barri vell, les muralles, les cases i els ponts de l’Onyar, la Casa Masó, la Farinera Teixidor, el Parc de la Devesa, la Rambla de la Llibertat i la Plaça de la Independència o de Sant Agustí.
La Festa Major de Girona és el 29 d’octubre per Sant Narcís.

COMPARTIR
Article anteriorJuià
Article següentForallac

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*