Festa Major de Palafrugell

Palafrugell inicia aquest cap de setmana la programació de la Festa Major que s’allargarà fins el proper 23 de juliol. El programa d’activitats se centra en activitats referents de la cultura i la tradició popular, com les sardanes, els castellers i les orquestres. Aquesta programació es combina amb propostes per a la gent jove amb concerts que aposten pels grups locals.

Enguany, el cartell de Festa Major és un treball d’Eduard Bigas, fet en aquarel·la i tinta sobre paper, l’original del qual es pot veure al vestíbul del Teatre Municipal. Al llarg d’aquest any, l’artista palafrugellenc exposa les seves obres a diferents espais culturals del municipi.

Cultura popular
L’inici de la Festa Major tindrà lloc amb l’actuació castellera dels Marrecs de Salt, els Castellers de Caldes de Montbui i els Minyons de Santa Cristina, el dissabte 15 de juliol a plaça Nova a les 6 de la tarda.

Un any més el plat fort de la festa són els dos concerts a càrrec de les orquestres Montgrins (dimecres) i Maravella (dijous). Els concerts al Teatre a les 6 de la tarda, seran de pagament  (2 €) i la recaptació es destinarà íntegrament al Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell. Les entrades es poden comprar a www.palafrugellcultura.cat i a la taquilla del Teatre. Més tard, a les 11 de la nit, les actuacions de les orquestres es traslladaran a l’escenari de plaça Nova.

Les sardanes també tenen un paper destacat dins la programació de Festa Major. Dimecres 20, dijous 21 i divendres 22 a 8 del vespre a plaça Nova s’oferiran les actuacions de la Cobla La Principal d’Olot, la Cobla Costa Brava i la Cobla La Flama de Farners, respectivament.

D’altra banda, dijous 20, després de l’Ofici solemne en honor a Santa Margarida a l’església de Sant Martí, es farà la tradicional ballada de “La sardana de l’alcalde” d’Emili Juanals i “La sardana del rector” de Ricard Viladesau a càrrec de la Cobla Costa Brava.

Altres activitats del programa
El pati de la Biblioteca serà un espai més de difusió cultural durant la Festa Major. En aquest enclavament es podrà gaudir de la presentació del llibre “La mar de bé” del xef Quim Casellas i de les històriques “Converses de barraca” que aquest any parlaran dels ”50 anys del Museu del Suro a Palafrugell”.

Així mateix es podrà seguir gaudint de la cultura amb les jornades de portes obertes als diferents equipaments culturals el municipi: el Museu del Suro de Catalunya, la Fundació Josep Pla, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario i el Museu Can Mario Fundació Vila Casas.

Festa a la Nit
Els més joves també podran gaudir de la Festa Major amb la programació del Racó de la festa Major i la Festa a la Nit, especialment pensada per a ells i amb l’objectiu de promoure els grups locals. Així doncs, entre dijous 21 i diumenge 23, als escenaris de l’Institut Baix Empordà es podran veure Fall N, La Paula, Habla de mí en presente, Akoblats, Oxigen Band, Cala Vento i l’Orquestra Di-versiones, entre d’altres.

Podeu consultar tota programació al web palafrugellcultura.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*