la teranyina palamosina l'Avi Pigat, va ser l'embarcació portadora de la Verge del Carme, durant la processó marítima de l'any passat a Palamós.
Foto: Aj Palamós

Palamós viurà aquets cap de setmana els actes de celebració de les festes de la Mare de Déu del Carme, patrona de la gent de la mar, una festa tradicional al municipi que és organitzada per la Confraria de Pescadors de Palamós amb la col·laboració de l’Ajuntament de la vila.

L’embarcació Miguel Bertran, dedicada a la pesca d’arrossegament, serà enguany la portadora de la imatge de la Verge, encapçalant la processó marítima de diumenge 16 de juliol, que s’iniciarà a les 10 h del matí, des del port pesquer.

Aquest itinerari per mar compta amb la participació de barques de pesca del port de Palamós i d’altres embarcacions menors que en fan l’acompanyament. El recorregut marítim de les embarcacions arribarà fins a les platges del municipi de La Fosca i Castell.

Posteriorment a les 11 h, i un cop de nou a port, tindrà lloc la processó terrestre encapçalada per la imatge de la Verge, acompanyada pels Gegants i Grallers de Palamós i la cobla Baix Empordà.

L’itinerari passarà per diversos carrers del municipi (Av/ Onze de Setembre, c/ Dídac Garrell, c/ Major, Pl/ de la Vila) fins a arribar a l’església, on a partir de les 12 h es durà a terme la missa solemne. Aquesta celebració litúrgica comptarà, un any més, amb la participació de l’entitat local Coro Rociero Azahares, que interpretarà la popular “Salve Marinera”.

Dissabte, el ball de revetlla
El programa d’actes s’obrirà però, dissabte 15 de juliol, a partir de les 23 h, amb el gran ball de revetlla. Com és habitual aquest acte es durà a terme a l’esplanada de la llotja del port pesquer de Palamós i serà amenitzat enguany pel conjunt “La Band Gogh”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*