Imatge d'arxiu

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, fomenten un any més el coneixement dels productes pesquers locals, al Fòrum Gastronòmic de Girona, que té lloc la setmana vinent, però que enguany tindrà l’avantsala del Fòrum Ciutat, que aquest cap de setmana, 18 i 19 de març, es durà a terme a la plaça de Catalunya, en ple centre de la ciutat, amb expositors, ponències, demostracions, degustacions i concursos.

Dins aquesta oferta oberta al públic i a l’aire lliure, Palamós presentarà aquest dissabte 18 de març, a les 13 h, receptes elaborades amb algunes de les espècies pesqueres locals, en una acció que porta el nom de “Peix i Gamba de Palamós. De la llotja al plat”.

La demostració de cuina en directe tindrà lloc a l’escenari principal, ubicat a la plaça de Catalunya, a Girona, oferint degustacions de receptes marineres que elaboraran, a dues mans, el cuiner Pol Cabanas, xef executiu del Grup MasBach; i el pescador palamosí i MasterPeix, Eugeni Soler.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Miquel Mir, també hi serà present per presentar al públic assistent el treball que es fa des de la Marca de Garantia Gamba de Palamós i del projecte Palamós Peix. També es donarà a conèixer l’Organització de Productors Pesquers (OPP), que permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local i que és integrada per pescadors palamosins.

Promoció de la Marca de Garantia Gamba de Palamós
El municipi de Palamós té com un dels principals objectius en aquesta acció de promoció, la difusió de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, divulgant la qualitat del producte, les empreses que formen part d’aquesta marca, així com el treball, accions i objectius que si desenvolupen.

Actualment, hi ha prop de 100 empreses i establiments certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Es tracta de barques d’arrossegament del port palamosí, peixaters, distribuïdors i restaurants de la vila i també d’altres municipis que ja compten amb aquest distintiu, que es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de vetllar pel bon ús de la marca Gamba de Palamós, assegurant la qualitat d’aquest producte, la seva promoció, divulgació i prestigi.

Entre els establiments que ja són certificats s’inclouen restaurants del prestigi del Celler de Can Roca, de Girona; el Casamar, de Llafranc; Can Jubany, a Calldetenes; el restaurant Bo.TiC, de Corçà; o bé el restaurant Eth Bistro, de Vielha, en aquest darrer cas, el primer establiment que obté aquest certificat de la província de Lleida.

Palamós Peix
El projecte estratègic Palamós Peix és una iniciativa de l’Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi, amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament local a través del peix desembarcat a la llotja de Palamós i en totes les seves dimensions.

Mitjançant el pla estratègic Palamós Peix es vol promoure la pesca i el consum sostenible dels recursos pesquers locals, fomentar el coneixement del producte entre la ciutadania, incrementar la competitivitat dels agents vinculats i enfortir la promoció del peix com a element diferenciador.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*