A pocs dies de l’arribada de l’hivern, aquests dies per fi les temperatures han començat a comportar-se com era d’esperar. I ja era hora, doncs hem deixat enrere els mes de novembre més càlid des de que es tenen dades a Catalunya, superant amb 3 graus la temperatura mitjana de novembre.

Però el desembre ha començat amb ganes d’hivern i aquesta setmana les màximes han anat baixant des dels 18 fins als 12 graus, una davallada molt notable. I les mínimes també han baixat, des dels 3 graus fins als -2, deixant les primeres gelades força generalitzades. També hem tingut un episodi de precipitacions que han deixat uns 8 l/m2.

I durant aquest cap de setmana es consolidarà aquest ambient hivernal, i tindrem el cel mig tapat, amb alguns intervals de núvols més densos el dissabte i també el diumenge.

Aquest núvols poden ser ben actius, i podem tenir precipitacions que poder ser intenses en alguns moments, la pluja ja serà neu al Pirineu, neu que s’estendrà al Prepirineu.

Dissabte doncs serà un dia força gris, però encara amb algunes estones de Sol. Però de mica en mica s’aniran imposant les precipitacions i podem tenir alguns nuclis de tempesta. Les màximes seran d’11 graus i les mínimes de 0.

I el diumenge serà un dia pràcticament calcat, amb el mateix rang de temperatures, fredes, però les precipitacions ja es retirarien a partir de primera hora de la tarda, amb cels més clars.

La mar estarà remoguda, amb onades que poden oscil·lar entre els 125 cm i els dos metres i mig. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 16-17 graus.

I el vent serà més intens a la costa que a l’interior, a la costa tindrem vents de fins a 35 km/h, de component nord i nord est. A l’interior tindrem cops de vent de fins a 10 km/h.

Durant la setmana vinent continuarem amb aquesta mateixa línia meteorològica, de consolidació de la tardor, amb màximes molt contingudes al voltant dels 11-14 graus, i amb mínimes que remuntaran una mica pujant lentament dels 2 als 4 graus, però encara es mantindrà una sensació de fred ben viva. Tindrem intervals de núvols, densos a estones, que poden deixar pluges el dimarts i el dimecres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*