Una cinquantena de persones han participat aquest diumenge en la XXIII Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil. Isabel Vila va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera.

Aquesta inciativa va ser guardonada l’any passat amb el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany s’ha implicat en l’organització.

Isabel Vila va néixer a Calonge el 1843, quan tenia 13 anys la família es va traslladar a viure a Llagostera fins al 1874 on hi desenvolupà la seva etapa més revolucionària.

La caminada ha sortit a primera hora del matí des dels tres municipis i les tres columnes de caminants s’han trobat entre el Puig d’Aiguabona i el de la Gavarra, on s’ha cantat la cançó popular dedicada a Isabel Vila.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*