Mercat Medieval de Castell d'Aro 2022

Castell d’Aro celebra el proper cap de setmana 20 i 21 d’agost el 21è Mercat Medieval en el seu nucli històric, un espai declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Es recupera doncs, i amb total normalitat, una proposta suspesa els dos darrers estius arran de la pandèmia. Hi haurà demostracions d’oficis, espectacles, fira de productes d’artesania i d’alimentació i, espais de restauració. Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró vol recuperar l’èxit de les anteriors, amb una assistència d’entre 15.000 i 20.000 visitants als carrers més antics de la vila, tot gaudint dels encants de l’Edat Mitjana.

Durant tot el cap de setmana els productes gastronòmics delecten el paladar de tots els visitants, que poden trobar-hi múltiples varietats i elaboracions. També es poden adquirir alguns dels productes artesanals que s’hi mostren i gaudir de diversos espais de restauracióen un entorn ambientat amb escuts heràldics, estendards, banderoles i altres elements simbòlics. També s’hi poden veure lesdemostracions d’oficis del cisteller Aleix Grifoll i la vidriera Pepi Búrdalo a la Plaça de la Constitució; i del llauner Xavier Roura i la fusteria de Marcos Pizarro El Druida a la Plaça de Santa Maria.

Les principals activitats proposades són: campament i jocs medievals a la Plaça Poeta Sitjar amb Quiràlia i Alma Cumbrae; consulta de tarot amb Pilar Cabrera i fotoreclam medieval al Mirador del Pessebre; exposició d’armes i armadures de l’Edat Mitjana i d’armes de setge a l’Antic Casino a càrrec d’Alma Cubrae; i taller de circ per a totes les edats a la Plaça Lluís Companys a càrrec de Los Herrerita. També hi haurà tallers infantils diversos: de temàtica medieval a la Pineda del Pessebre amb Quiràlia; i d’elaboració de dames i cavallers de drap sense cosir amb La Roba i de ceràmica amb motlles sigil·lats amb Josep Mates a la Plaça Poeta Sitjar.

En relació als espectacles de matí i tarda hi haurà, tant dissabte com diumenge la música i els malabars itinerants de la proposta La Cirquestra de Improvisto’s Krusty Show, que alhora ofereixen diverses sessions del seu masteler acrobàtic a la Plaça de Santa Maria. També es podrà veure la dansa del ventre de la Caravana de les Arts i gaudir de la música medieval del Berros de la Cort, tant a diversos espais fixos del nucli antic, com en format itinerant; la mateix forma per gaudir de l’espectacle de carrer Transhumància de Xip Xap Teatre.

Amb aquesta nova edició del Mercat Medieval, es vol oferir al públic a les darreries d’agost una proposta lúdica que complementa els altres atractius del municipi: comerç i oci, platges i espais naturals o gastronomia i nit. L’entorn escollit, el nucli històric de Castell d’Aro, esdevé l’escenari ideal ja que és un espai declarat Bé Nacional d’Interès Cultural gràcies al conjunt històric i medieval que formen els seus carrers, l’església, i sobretot el Castell de Benedormiens, baluard de la Vall d’Aro, documentat des de l’any 1041, i del que se’n conserva la part més antiga, del segle XII.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*