Castell Gavarres Palamós

L’espai natural de Castell comptarà per segon any amb un punt fix d’informació i vigilància d’aquest important espai natural. El punt informatiu estarà gestionat per membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima, durant els mesos de juliol i agost de 10 a 17 h.

Aquesta caseta informativa es troba ubicada al camí que passa paral·lel a la riera i que connecta l’aparcament d’aquest àmbit amb la platja Castell, en un indret molt proper al bosc de transició que hi ha al final de la plana agrícola.

L’objectiu és que des d’aquest punt informatiu es faci una tasca divulgativa entre els usuaris de Castell dels valors mediambientals d’aquest àmbit i de la cura que cal tenir per preservar-los. En aquest sentit els membres de l’ADF informen dels diversos espais i punts d’interès de l’àmbit (mediambiental, paisatgístic, patrimonial o cultural), i dels itineraris que en donen accés.

Al mateix temps es vol potenciar una presència més directa de l’ADF durant el període d’estiu, que permeti tenir un control i potenciar la vigilància d’aquest espai davant els riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció que aquesta entitat ubica a la zona.

L’Associació de Defensa Forestal Gavarres Marítima també aprofita la seva presència diària a Castell per a realitzar tasques de manteniment de l’espai, així com actuacions de prevenció d’incendis.

Aquestes tasques també es realitzen en altres zones del municipi com S’Alguer, la Pineda d’en Gori o Cap Gros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*