De l'arbre al tap, del tap a taula

Després de la bona acollida de les edicions passades aquest estiu tornen les matinals sureres «De l’arbre al tap, del tap a taula», organitzades pel Consorci de les Gavarres i el Museu del Suro de Catalunya.

Es tracta de la quarta edició d’aquesta activitat familiar que coincideix amb la temporada de la pela del suro. L’objectiu principal és descobrir als visitants el primer pas del procés de transformació del suro, que comença amb la pela al bosc i acaba tapant milions d’ampolles de vi, cava i xampany arreu del món.

«De l’arbre al tap, del tap a taula» compta amb una demostració de pela de suro, un esmorzar de peladors a l’ombra, una visita a la vila surera de Cassà de la Selva i al Museu del Suro de Catalunya, a Palafrugell. Totes les sessions acaben amb una degustació de vins de la D.O. Empordà.

La programació d’enguany començarà aquest dissabte 18 de juny a Cassà de la Selva i finalitzarà el dissabte 23 de juliol a Palafrugell. En total s’han programat 10 sessions.

Amb «De l’arbre al tap, del tap a taula»,  els participants viuran una experiència única i en directe compartint la saviesa i l’experiència d’aquests professionals del món forestal que són part important del nostre patrimoni cultural.

L’activitat té un cost de 15 euros per als adults i de 8 euros pels de 7 a 16 anys i gratuït per als infants de fins a 6 anys.

Per a més informació podeu consultar els webs www.gavarres.cat i www.museudelsuro.cat. 

Per a participar-hi cal fer la corresponent reserva a amarin@gavarres.cat o al 972 64 36 95 en el cas de Cassà de la Selva i a info@museudelsuro.cat o al 972 30 78 25 per a Palafrugell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*