Ja estem a punt d’entrar a l’estiu astronòmic però el cert és que l’estiu meteorològic fa un mes que ha arribat, i ho ha fet amb temperatures pròpies de l’etapa canicular, quan la calor és màxima. I és que aquesta setmana ha estat molt calorosa i xafogosa, amb màximes que han anat pujant dels 31 als 36 graus, i mínimes també altes, que han anat pujant disparades des dels 10 fins als 20 graus, que ja han començat a molestar per dormir. Hem patit un fort episodi d’onada de calor amb precipitacions inapreciables, només quatre gotes impregnades de pols sahariana.

Però per al cap de setmana esperem un lleuger canvi de temps, amb núvols prims que guanyaran força el dissabte i també el diumenge, però tindrem també força intervals de Sol, que dominarà.

Les precipitacions continuaran sense aparèixer a casa nostra, i les necessitem molt, les plantes estan patint un fort estrès hídric i el risc d’incendi es va fent cada dia més greu, però de moment no esperem pluges en els propers dies.

Així que dissabte tindrem una jornada variable, amb algunes estones de Sol molt viu, però també amb la presència de núvols prims que enteranyinaran el cel. Les temperatures màximes es normalitzaran i ja no farà tanta calor, estaran al voltant dels 31 graus, i les mínimes tornaran a arribar als 20 graus.

I el diumenge serà un dia molt similar, però tindrem més núvols, sobretot sobre la línia de la costa, i les temperatures en mantindran en el mateix rang que el dissabte, amb una davallada de les mínimes fins als 17 graus.

La mar estarà molt més animada que dies enrere, que estava totalment plana, i  podem tenir onades en algun moment d’un metre a la platja. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 23 graus. I el vent serà bàsicament de component est i sud, amb cops de fins a 35 km/h a la costa i d’entre 10 i 20 km/h a l’interior.

Durant la setmana vinent les màximes no s’enfilaran tant i tindrem màximes que no superaran els 30 graus, les mínimes no seran tan xafogoses i estaran al voltant dels 16-18 graus, i no esperem pluges. L’estiu astronòmic arriba el dimarts, dia 21 de juny, de matinada.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*