Foto edició passada. Autor: J.Galderic

La nova edició del Rumb(A)Palamós s’abastirà exclusivament d’energia solar, marcant-se com a objectiu ser un festival 100% sostenible. Per fer-ho consumirà exclusivament energia solar i-o renovable, convertir-se en el primer festival europeu zero emissions de CO2 pel que fa a consum energètic.

Sota el lema “Fet amb el Sol de Palamós”, l’equipament tècnic utilitzarà acumuladors, bateries de liti i equips de so i llum altament eficients, que permeten mantenir la qualitat tècnica dels concerts consumint el mínim d’energia possible.

En els darrers mesos el projecte www.ecologig.com, de l’empresa palamosina Ad Libitum audiovisuals, ja ha començat a subministrar aquesta energia a concerts i cicles de petit format. Però el Rumb(A)Palamós serà el primer festival consolidat de mitjà-gran format que aposta per aquesta renovació en el consum energètic.

El programa de concerts gratuïts i a l’aire lliure s’iniciarà l’1 de juliol i s’allargarà durant els quatre divendres posteriors del mes de juliol, sempre a partir de les 22:30h, i enguany, després dels dos anys de restriccions pandèmiques, recupera la seva itinerància per diferents espais i places de Palamós.

El cartell d’enguany inclou la banda pròpia Rumb(A)nd Palamós, els festius Germà Negre, la rumba d’autor d’Alma de Boquerón, l’ambaixador de la rumba catalana Antoine Tato García, i aquest any, com a formació convidada que fusiona la rumba amb altres disciplines, participaran les veus màgiques i femenines de Las Karamba.

Rumb(A)Palamós és organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós com a destacada mostra dels grups actuals de rumba catalana, i pensat per a tots els públics. Aquest és el primer festival de rumba catalana realitzat a la Costa Brava amb la intenció i voluntat d’ampliar i millorar l’oferta cultural i lúdica gratuïta, i realitzada a l’aire lliure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*