Ja es poden comprar les entrades per a la tradicional Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, La Cantada marca el tret de sortida de l’estiu i tindrà lloc el dissabte 2 de juliol, arribant enguany a la seva 55a edició.

La venda de les entrades serà a través del portal www.havanerescalella.cat. El preu de l’entrada general és de 40 euros. Aquest serà el primer any que La Cantada tornarà a recuperar l’aforament de sempre a la plaça del Port Bo, després de dos anys marcats per la pandèmia provocada per la Covid-19.

Enguany, els quatre grups que actuaran a l’escenari del Port Bo seran: ArjauNeus Mar, Peix Fregit i Port Bo.

Un cop finalitza La Cantada, la festa i l’ambient mariner continuarà amb els concerts de prop a alguns dels locals de Calella de Palafrugell.

D’altra banda, el cartell ha estat una creació de la il·lustradora Hermínia Esteva, la qual ha intentat plasmar l’essència de l’havanera i dels seus orígens en la imatge gràfica d’aquesta 55a edició.

Els orígens de La Cantada
La primera trobada de cantaires a la taverna de Cant Batlle es remunta a l’any 1966, quan Francesc Alsius, Frederic Martí i Joan Pericot van coincidir a la presentació del llibre “Calella de Palafrugell i les havaneres”, el segon recull d’havaneres publicat a Catalunya. L’èxit de la trobada va animar al organitzadors a repetir l’acte l’any següent, amb una Cantada més formal a la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell. L’any 1969, l’Associació d’Amics de Calella, que en aquella primera època organitzava la Cantada, va decidir traslladar-la a la plaça del Port Bo, on encara se celebra actualment.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*