galió Andalucía, i el pailebot Pascual Flores,

 

Palamós ha acollit la primera estada en un port gironí del galió Andalucía, i el pailebot Pascual Flores, que es troben realitzant una ruta per la Mediterrània i que aquesta setmana els porta fins a Sète, on participaran en el festival marítim que organitza aquesta ciutat francesa.

Durant els quatre dies d’estada a Palamós (del 7 a 10 d’abril) prop de 2.800 persones han gaudit de les visites al galió i les navegacions en el pailebot.

El galió Andalucía, propietat de la Fundación Nao Victoria, és la rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVII utilitzats en les expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines, les anomenades “flotes d’Índies”. Es tracta d’un navili de fusta construït en un acurat rigor històric, amb 55m d’eslora, sis cobertes i gairebé mil metres quadrats de superfície vèlica. El galió Andalucía ha navegat més de 55.000 milles nàutiques per oceans i mars de tot el món.

El pailebot Pascual Flores va ser construït l’any 1917, és germà del Santa Eulàlia (ex Carmen Flores), i es va dedicar al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa mediterrània i la d’Àfrica. L’any 1999 va ser adquirit per l’ajuntament del municipi alacantí de Torrevella, actual propietari, que el va restaurar sis anys més tard. La gestió d’aquest vaixell, ambaixador de Torrevella, és a càrrec de la Fundación Nao Victoria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*