La Costa Brava, l’Empordà i sobretot, les Gavarres, seran l’escenari de la 4a edició del VolCAT Costa Brava. Es tracta d’una prova que ha crescut en popularitat i que arriba amb la proposta de repte de navegació en GPS per corriols i senders de les Gavarres.

Prop de 500 ciclistes de 12 nacionalitats diferents participaran en aquesta prova que començarà demà dissabte i s’allargarà fins diumenge a Calonge i Sant Antoni. El director de la VolCAT Costa Brava, Albert Balcells, va explicar durant la presentació que la VolCAT Costa Brava és “un punt de trobada amb un recorregut que cada any va sorprenent als participants, tothom surt meravellat del massís de les Gavarres i d’aquest entorn vora el mar”.

Una de les claus d’aquesta singular prova per etapes és que és oberta a tothom, tant als participants amateurs com als de categoria Pro. Els aficionats poden escollir entre la participació individual o en parelles, també mixtes, amb l’opció de pujar al podi en qualsevol de les modalitats. I l’altre gran atractiu de la VolCAT Costa Brava és l’acurada selecció dels recorreguts, amb una gran varietat de terrenys que combinen els corriols divertits i tècnicament més exigents amb seccions sense gran dificultat i trams de pista on es pot agafar una bona velocitat de cursa.

Uns traçats en format Cross Country de gran bellesa pel cor de les Gavarres, que aquest any s’hauran d’encarar amb l’al·licient d’orientar-se amb GPS, i sempre amb la Costa Brava i la badia de Sant Antoni com a teló de fons.

Sempre amb sortida i arribada a Calonge i Sant Antoni, seran dues etapes molt diferents pel privilegiat entorn natural d’aquest territori ciclista. La primera transcorre per l’oest del massís de les Gavarres, amb vegetació més espessa i uns corriols i camins sorprenents, amb constants pujades i baixades de transició, i amb l’exigència d’alguns trams més tècnics. Són 65 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.700 metres.

L’endemà els participants afrontaran una segona etapa completament diferent, per l’est del massís, amb rampes més curtes però exigents, i unes baixades variades que faran gaudir a tots els corredors. El traçat passa per indrets emblemàtics de la comarca com Santa Coloma de Fitor o la Carbonera de Forallac i arriba a una cota màxima de 363 metres al Puig Cargol. El recorregut combina pistes ràpides amb trams més rocosos que activaran la destresa i l’orientació dels ciclistes. Aquesta etapa consta de 60 quilòmetres i 1.650 metres de desnivell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*