El proper dissabte 27 de novembre, Oriol Costa Lechuga, director d’EcoRegió, parlarà del cànem. Una de les varietats de la planta Cànnabis capaç de regenerar el sòl i de generar proteïna vegetal. A la conferència-col·loqui “La màgia del cànem” també s’explicaran les aplicacions que té el cànem en sectors tan variats com el de la bioconstrucció, el dels bioplàstics, així com en el tèxtil, en les bateries elèctriques i en la biomassa.

La conferència començarà a les 19h a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro. Està organitzada per l’entitat cultural Amics de La Casa MàgicaEcoREgió i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, La Casa Màgica-col·lecció Xevi, de “la Caixa”, de Skäl Internacional de Girona.

La majoria de cordes de veles per a la navegació i de xarxes de pesca que s’han utilitzat al llarg de la història eren fetes de cànem. Tot i que actualment es continua fent servir en moltes embarcacions per la seva gran resistència a la humitat i a les variacions climàtiques, el cànem és una planta quasi prohibida a causa de la política de prohibició de la marihuana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*