El pròxim 26 de novembre a les 18h de la tarda, tindrà lloc al pavelló de Mont-ras la gala d’entrega dels Premis Les Gavarres 2021 organitzats pel Consorci de les Gavarres. Aquests estan formats pel guardó Joan Xirgo, el qual premia amb 5.000 € una proposta de recerca sobre qualsevol temàtica que tingui com a centre d’estudi les Gavarres.

Enguany s’han presentat dues propostes molt diverses entre si. Per una banda, el “Recull Pugnau” de Joan Perich Romero per atresorar el llegat de Mariano Oliver. I per altra banda, “El vi de les Gavarres”, de Joan Rossell que tenia com a objectiu conèixer aquelles varietats que van servir per fer vi a les Gavarres en el passat.

Dins dels Premis també s’hi troba el guardó Cirera d’Arboç dedicat a premiar una persona o un col·lectiu vinculat a la defensa, difusió i conservació dels valors del massís.

S’iniciarà la gala amb la presentació del llibre “Aprendre de l’arquitectura anònima. Les Gavarres” a càrrec d’Olga Muñoz de GRETA i Oriol Granyer, del mateix Consorci. Aquest llibre recull les observacions i conclusions d’un treball de camp iniciat al 2018 consistent en la visita de masos de les Gavarres seleccionats pel seu bon estat de conservació.

Així com també, els autors de la proposta de recerca guardonada l’any passat ens exposaran els seus resultats; ells son l’Eudald Pujol i l’Oriol Baena la seva recerca es titula “Estudi de la distribució, l’hàbitat i de l’estatus de conservació del lludrió llistat (Chalcides straitus) i altres rèptils rars a les Gavarres“.

Com a cloenda de l’acte es projectarà el vídeo resum de la 4arta edició del Festival Art i Gavarres de l’empresa 24 imatges per segon (24ixs).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*