El «Recull Pugnau», de Joan Perich Romero,

La proposta presentada per Joan Perich Romero titulada «Recull Pugnau» ha estat guardonada amb el XXXI Premi Joan Xirgo, atorgat pel Consorci de les Gavarres en el marc dels premis Les Gavarres 2021. 

Perich Romero centrarà la seva recerca en els articles escrits per Mariano Oliver entre el 1964 i el 1975 al diari Los Sitios. La seva columna dels diumenges anava dedicada a descriure en català la vida i els costums de la gent de les Gavarres, en un diari íntegrament en castellà i sota el pseudònim de Pugnau. L’autor guardonat es proposa descobrir, contextualitzar i difondre la figura de Mariano Oliver, com també donar a conèixer, per via dels quasi cent articles que va escriure, l’entorn de les Gavarres amb tots els detalls, dades, antigues tradicions i testimonis de la vida quotidiana que ell mateix va viure, recopilar i relatar amb gran precisió. 

Amb el Premi Joan Xirgo, dotat amb 5.000 €, el Consorci de les Gavarres recompensa anualment projectes de recerca inèdits que contribueixin al coneixement i a l’estudi dels valors del massís de les Gavarres. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*